Wel in vorm Zakelijk

Wel in Vorm Zakelijk richt zich op diverse organisaties in midden en klein bedrijf of grotere bedrijven. Binnen elke organisatie is ziekteverzuim en re-integratie van medewerkers een aandachtspunt. De verantwoordelijkheid ligt steeds meer bij de werkgever om de werknemer in het verzuim goed te begeleiden. 

Ziekteverzuim is een grote kostenpost voor werkgevers. Vanuit uw arbodienst kan voor een zieke medewerker extra begeleiding ingezet worden. Maar u kunt ook als werkgever preventief coaching inzetten om uitval te voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Bij uitval van medewerkers bied Wel in Vorm zakelijk tal van mogelijkheden om werkgevers te ontlasten en medewerkers sneller weer optimaal deel te laten nemen aan het arbeidsproces. Wist u dat?

 • Eén op de zeven medewerkers kampt met klachten vanuit een burn-out waar veel andere stressklachten aan ten grondslag liggen?
 • Eén op de vier beeldscherm medewerkers  klachten heeft aan nek, schouders en armen en gemiddeld 675000  werknemers met deze klachten naar de huisarts gaan.
 • Hoofdpijnklachten 4,6 miljoen verzuimdagen per jaar veroorzaken. En de kosten hiervan 1 tot 2 miljard euro per jaar bedragen!
 • Een zieke medewerker gemiddeld  € 200-300,– of meer per dag kost?
 • Werknemers in scheiding of privé problemen, eerder verzuimen
 • Ingrijpen voordat werknemers ziek zijn, voorkomt dat zij langdurig uitvallen ( tijdig signaleren en erkennen -> juiste ondersteuning bieden)
 • beter in je vel zitten, leidt tot beter functioneren.
 • Tevreden werknemers zorgen voor hogere productie en minder verzuimen.

Dat u door de inzet van Wel in Vorm zakelijk, ook uw organisatie intern kunt verbeteren!!  Wat bieden wij:

 • Burn-out begeleiding:  door middel van gerichte coaching bij stress en/of de inzet van een  Body Mind Release traject. Dit is een inmiddels bewezen methode om binnen 6-8 weken aanzienlijk klachten aan te pakken. Wij werken tevens samen met Arbodiensten voor bijvoorbeeld een Werkplekonderzoek of andere specialisten zoals een personal trainer.
 • Leefstijlmanagement: heeft u medewerkers die ondersteuning nodig hebben ten behoeve van een gezonde leefstijl? Bijvoorbeeld bij overgewicht, diabetes of andere klachten die aan een gezonde leefstijl kan liggen. Dan wordt een gericht behandelplan opgesteld waarbij gerichte begeleiding is voor het verkrijgen van een gezonde leefstijl waarbij ook gekeken wordt naar persoonlijke aspecten die hierin kunnen tegenwerken om deze ook aan te pakken.
 • Workshops: wilt u informatie aan uw medewerkers of werkgevers verstrekken wat een gezonde leefstijl voor iemand kan doen? Of wilt u meer bewustwording over alle facetten van gezondheid dan geven wij ook Workshops op locatie.

 

 

Casemanagement

Loopbaanbegeleinding

Bewuster communiceren 


Leave a Reply