Werkplekonderzoek

  • -

Werkplekonderzoek

Een werkplek die niet juist is ingesteld, kan leiden tot klachten aan nek, armen en schouders met als gevolg hoofdpijn, of andere klachten. Daardoor kunnen werknemers (langdurig) uitvallen. Per jaar gaan 675.000 mensen naar de huisarts met deze pijnklachten. Echter, als niet naar het gehele beeld gekeken wordt werkplek, werkhouding en privé, kunnen klachten niet verbeteren.  Om te voorkomen dat werknemers uitvallen of ervoor te zorgen dat ze sneller kunnen verbeteren is een individueel werkplekonderzoek noodzakelijk. Opvallend is dat werknemers zich niet bewust zijn van hun werkhouding. Werkplekonderzoek zorgt voor een “vernieuwde” kijk op hoe je zit achter je bureau.

Werken achter een beeldscherm zorgt voor herhaalde bewegingen aan ledematen en dit leidt tot schade aan spierweefsel. Tevens leidt dit tot:

  • Statische belasting tot overbelasting en slechte doorbloeding
  • Patiënten met klachten aan nek, schouders en armen,  hebben eerdere vermoeidheidsklachten
  • Stress/werkdrukbeleving verergert klachten
  • Werkplekonderzoek en aanpassing zorgt voor een bewustwording en ontspanning in werkhouding.

Aan de hand van het werkplekonderzoek, ontvangt u een advies over de aanpassingen en andere mogelijkheden om klachten als gevolg van een slechte werkhouding te verbeteren. Wij verzorgen bijvoorbeeld ook stoelmassage op de werklocatie. Tevens zijn er andere mogelijkheden in onze praktijk.

Wilt u meer informatie over werkplekonderzoek? Neem dan contact met mij op 06-48409112. Wij maken een offerte op maat indien u meer dan 5 werkplekonderzoeken heeft.