Voetreflextherapie

  • -

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie, wat is dat?

De behandeling gaat ervan uit dat in de zones van de voet de organen, weefsels, botten en spieren weerspiegeld zijn. Door het geven van een impuls op deze reflexpunten kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energie weer gaan stromen. Daardoor kan het corresponderende lichaamsonderdeel zich herstellen en/of versterken.

Wanneer er een verstoring is in het lichaam, kan deze therapie de balans helpen herstellen. Op deze wijze kunnen fysieke, psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze verbeterd worden.

Waarom voetreflextherapie?

Voetreflextherapie creëert ontspanning en helpt zodoende de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. Het is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar probeert de oorzaak die erachter zit te ontdekken. Het helpt inzicht te krijgen in welk gebied de onbalans zich manifesteert. Door een behandeling wordt de natuurlijke genezing van vele aan-doeningen geactiveerd.

Hoe werkt het?

De zones van de voet die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen en klieren worden behandeld. Dit gebeurt door een impuls op deze zones te geven. Daardoor kan het betreffende (zieke) orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken.

Wanneer voetreflextherapie?

Voetreflextherapie werkt uitstekend bij:

  • Bij stress
  • Algehele pijn
  • Rug-,schouder- en nekklachten
  • Overspannenheid en burn-out
  • Rsi,gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn/migraine
  • Reuma
  • Darmproblemen, pms
  • Astma, hormonale verstoringen of andere vormen van disbalans.

Voetreflextherapie werkt preventief en stimuleert genezing van binnenuit.

Mijn werkwijze is gebaseerd op de principes van de Bond van Europese Reflexologen. Deze beroepsvereniging hanteert strikte eisen aan de uitvoering van het beroep reflexzonetherapeut. Daarnaast school ik mij jaarlijks bij.

Vergoeding voetreflextherapie

Ik ben geregistreerd beroepslid bij de http://www.batc.nl. Tevens ben ik aangesloten bij de Bond van Europese Reflexologen. Deze streeft naar een brede erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze. Iedere zorgverzekeraar heeft eigen kwaliteitseisen en de BER tracht daaraan, binnen de mogelijkheden, te voldoen.  Check uw verzekering of mijn beroepsvereniging ook voor 2018 is opgenomen om in aanmerking voor vergoeding te komen.

Let op! De vergoeding van voetreflextherapie is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u als verzekerde heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij. Aan deze vermelding kan men geen rechten ontlenen.

 

voetreflex Barendrecht

vrt barendrecht

vrtrd