Orthomoleculaire Geneeskunde

  • -

Orthomoleculaire Geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde nu ook in Barendrecht

Orthomoleculaire geneeskunde in mijn praktijk richt zich op het verbeteren van klachten die ontstaan vanuit tekorten in het lichaam. Welke klachten zijn dit dan?

  • Allergieën, spijsverteringsklachten, hormonale klachten zoals overgang of klachten door de cyclus, orgaan of andere buikklachten.
  • Vermoeidheid, slaapproblemen of andere vage energieklachten.
  • fysieke klachten zoals: (sport)blessures, pijn in gewrichten of in de spieren
  • emotionele klachten zoals: stress, concentratieproblemen of zelfs depressieve klachten indien deze een fysieke oorzaak hebben.

De behandeling

Tijdens het intakegesprek orthomoleculaire geneeskunde is er aandacht voor jouw persoonlijke verhaal. Er wordt gekeken naar mogelijke oorzaken van jouw klachten. Tevens is er begrip voor jouw situatie en wordt gewerkt aan een verandering in levensstijl waardoor met aanpassingen in voeding en eventuele suppletie gewerkt wordt aan herstel.

Orthomoleculaire geneeskunde Barendrecht

Dit is gebaseerd op het verbeteren van jouw tekorten in je lichaam met voeding en mogelijk suppletie.  Vanuit diverse wetenschappelijke studies is heel duidelijk dat ziekte, voeding en tekorten een direct verband hebben. Behandelingen zijn gericht op inzicht te krijgen in zoveel mogelijk gezonde en nuttige voedingsstoffen binnenkrijgen, zodat er weer balans komt geestelijk, lichamelijk en emotioneel. Deze therapie kan goed ondersteund worden door mijn andere behandelingen zoals voetreflextherapie

Vergoeding

Behandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. In 2018 is dit vanuit mijn beroepsvereniging de BATC.

 

 

vkb
dvb
dr
hkb