Hot stone massage

  • -

Hot stone massage

Hotstonemassage

Hotstonemassage is een massage met warme stenen. De behandeling is zeer subtiel waarbij de nadruk ligt op ontspanning. Een Hotstonemassage is een weldaad voor lichaam en geest. Oorsprong Hot Stone massage Hot stone massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. Het is een gecombineerde vorm van ontspanning / intuïtieve massage met behulp van “hete” vulkanische stenen. (Basaltstenen). Deze stenen hebbeneen grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Hierdoor kunnen de stenen de warmte langer vasthouden en geeft deze op een natuurlijke wijze door aan het lichaam.

Hoe werkt het

De temperatuur van de stenen ligt tussen de 40 en 45 graden Celsius.Eerst worden er een aantal stenen op, en eventueel, naast u gelegd, zodat het lichaam kan wennen aan de warmte. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met een neutrale olie om de stenen goed te laten glijden.

Doel

De massage bestaat vnl. uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Dit geeft het effect dat er niet alleen een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, organen gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans. Blokkades in spierweefsel worden mede hierdoor makkelijker opgelost. Bovendien zal het lichaam, als gevolg van de behandeling, meer gaan transpireren zodat ontgiften via de huid wordt ver-gemakkelijkt.

Deze massage is met name geschikt voor of bij spanningen, stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, Fibromyalgie, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding.

Maar natuurlijk ”bovenal” als u eens lekker wilt genieten van de weldaad van een hotstone massage.

Let wel:

Indien de buitentemperatuur 25 graden Celsius of hoger is, wordt er door mij geen Hot stone massage gegeven. Bij een te hoge buitentemperatuur krijgt het lichaam niet de kans om de opgenomen warmte kwijt te raken.

Een massage wordt niet vergoed door de verzekering. Het kan wel samen met een andere toegepaste behandeling zoals: Voetreflextherapie. De voetreflextherapie kan wel voor vergoeding in aanmerking komen door aansluiting van mijn beroepsvereniging van de batc.