Darmklachten en vermoeidheid Barendrecht

  • -

Darmklachten en vermoeidheid Barendrecht

Darmklachten en Vermoeidheid Barendrecht

Verkeerde voeding kan voor darmklachten zorgen, maar zeker ook vermoeidheid en energieproblemen. Denk aan een prikkelbare of spastische darm syndroom (PDS) Dit kan naast pijn, verstopping, diarree en winderigheid geven. Of heb je vaak een opgeblazen gevoel? Vanuit de darm kunnen vele klachten komen waar je niet direct aan denkt. Zoals allergieën, vaginale infecties, blaasontstekingen, auto immuunziekten en andere klachten die ziekte kunnen worden. Het is daarom belangrijk de darm de juiste voeding te geven, zodat ook voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden. Er zijn 5 voedingsstoffen die hierin bepalend zijn:
* eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zonder deze stoffen functioneert het lichaam niet. Hierdoor kunnen dan bijvoorbeeld darmklachten en vermoeidheid ontstaan.

In mijn praktijk richt ik mij op Darmklachten en vermoeidheid Barendrecht om vanuit orthomoleculair gezichtspunt te begrijpen waardoor klachten ontstaan en hoe je deze zelf kan oplossen. Klachten ontstaan vaak vanuit tekorten in het lichaam. Welke klachten zijn dit dan nog meer

  • Allergieën, darmklachten, hormonale klachten zoals overgang of klachten door de cyclus, orgaan of andere buikklachten.
  • Vermoeidheid, slaapproblemen of andere vage energieklachten.
  • fysieke klachten zoals: (sport)blessures, pijn in gewrichten of in de spieren
  • emotionele klachten zoals: stress, concentratieproblemen of zelfs depressieve klachten indien deze een fysieke oorzaak hebben.

De behandeling

Tijdens het intakegesprek ga ik met jou kijken wat de darmklachten en vermoeidheid Barendrecht kan veroorzaken. Er is aandacht voor jouw persoonlijke verhaal. Er wordt onderzocht wat mogelijke oorzaken van jouw klachten zijn. Tevens is er begrip voor jouw situatie en wordt gewerkt aan een verandering in levensstijl waardoor met wat aanpassingen je zelf weer in staat bent om invloed te hebben op jouw klachten. Het belangrijkste om verbetering te willen in je gezondheid, is motivatie. Dit is bepalend voor als je klachten wilt laten verminderen. Darmklachten en Vermoeidheid vergt inzicht in waardoor dit veroorzaakt wordt.

Orthomoleculaire geneeskunde Barendrecht

In de praktijk zoek ik met jou naar de oorzaak waarom darmklachten en vermoeidheid. Indien de oorzaak bekend is en welke stoffen klachten kunnen geven, wordt een makkelijk plan gemaakt voor verbetering. Door de juiste voeding verbeter je je welzijn en gezondheid. Er is al veel over darmklachen en vermoeidheid geschreven, maar er is nog bij veel reguliere artsen weinig bekend hoe voeding ziekte kan verergeren of zelfs veroorzaken. Vanuit diverse wetenschappelijke studies is heel duidelijk dat ziekte, voeding en tekorten een direct verband hebben. Behandelingen zijn gericht op inzicht te krijgen in zoveel mogelijk gezonde en nuttige voedingsstoffen binnenkrijgen. Er wordt gewerkt aan lichamelijke balans maar ook geestelijk en emotioneel. Deze therapie kan goed ondersteund worden door mijn andere behandelingen zoals voetreflextherapie

Vergoeding

Wil je weten of behandeling van darmklachten en vermoeidheid vergoed kunnen worden vanuit de aanvullende verzekering? In 2018 is dit vanuit mijn beroepsvereniging de BATC