Bachbloesemtherapie

  • -

Bachbloesemtherapie

Wat is bachbloesemtherapie?

Bachbloesemtherapie heeft  een positieve uitwerking op het geestelijke, emotionele niveau. De bachbloesems bevorderen onze positieve kwaliteiten. Van daaruit heeft dit een positieve werking op het lichaam en de aandoeningen die bij verstoring van het evenwicht kunnen ontstaan. Er zijn 38 verschillende bachbloesems die ontdekt zijn door Dr. Edward Bach (1886-1936), een Engelse arts, homeopaat en bacterioloog. Zijn motto was:

“Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel”.

De bloesemtherapie bestaat uit bloesems van planten, bomen en struiken. De bachbloesemtherapie heeft invloed op onze persoonlijkheid en weer in balans komen.

Doel van de bachbloesemtherapie

Bachbloesem zet een negatieve houding om naar een positieve instelling. Het effect hiervan is dat de daaruit ontstane emotionele blokkades worden opgeheven, waardoor onze zelfgenezende kwaliteit wordt gestimuleerd. Alle energie in het lichaam wordt vrij-gemaakt om de strijd tegen ziekte en stress te kunnen aanbinden.

Je kan vervallen in een negatieve gemoedsstemming in moeilijke tijden en bijoververmoeidheid: in zulke perioden zijn bachbloesems van onschatbare waarde voor het herstellen van het evenwicht, voordat zich lichamelijke symptomen voordoen.

Wanneer gebruik je bachbloesem?

Door emotionele factoren als neerslachtigheid, angst, bezorgdheid, trauma’s, die genezing belemmeren, te behandelen. Zij kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van stress en spanningen of bij onverwerkte zaken uit het verleden die moeilijk los te laten zijn. Daarnaast zijn ze met name behulpzaam bij de vele klachten veroorzaakt door algehele vermoeidheid en onwelzijn, zonder specifieke medische diagnose.

Voor wie is bachbloesemtherapie bedoeld?

Behalve voor volwassenen zijn bachbloesems heel erg geschikt voor kinderen. Deze kunnenworden ingenomen zonder enige risico’s. Bij diverse situaties zoals huilbabies,onrustige slapers en gevoelige kinderen. (zie ook metamorfosemassage)

De bachbloesemtherapie gebeurt altijd in overleg met de cliënt en therapeut. Op deze manier kan de beste samenstelling gekozen worden.

Bachbloesems zijn in druppelvorm of een spray te verkrijgen.